sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Who you want me to be, is an echo of me

Tänään oli ensimmäinen aamu, jonka aloitin mindfulnesilla.
Join siis ensi kertaa teeni täysin tietoisesti.

Tämän harjoituksen nimi on Juo mehua tietoisesti, mutta siis se voi olla myös kahvia, teetä tai ihan mitä nyt tykkää juoda.
Harjoitus tehdään näin: Kuvittele että olet kotoisin toiselta planeetalta etkä ole koskaan ennen nähnyt mehulasia. Tehtäväsi on kokea kaikki mehunjuonnin aspektit ja olla joka hetki läsnä. Aloita katselemalla lasia. Tutki mehun pintaa lähietäisyydeltä. Jos pinnalla on hedelmälihan palasia, kartoita millainen kuvio niistä syntyy, aivan kuin kyseessä olisi planeetan pinta. Tutki valon heijastumista ja muita ilmiöitä. Seuraavaksi haista mehua. Millainen vaikutus tuoksulla on sinuun?
Vasta sitten maista mehua. Pane merkille, kuinka suusi ja kielesi valmistautuvat ottamaan vastaan ensimmäiset pisarat. Anna pisaran valahtaa kielellesi. Pane merkille, kuinka makunystyräsi reagoivat. Anna pisaran levitä suuonteloon. Miten maku muuttuu?

Näin ekasta kerrasta voin sanoo ainaki sen verran, että en muistanu puoliakaan asioista mitä piti havainnoida. Varmaan jos tätä tekee useemman kerran niin alkaa muistaa paremmin noita asioita mihin kiinnittää huomioo. Toinen huomio, jonka nyt ehkä tein oli että tää ois varmaan helpompi tehä mehulla koska tee oli ainakin aluksi niin kauheen kuumaa että ei sitä pystyny juomaan. Toisaalta olipahan enemmän aikaa kiinnittää huomioo sen väriin ja tuoksuun ja heijastumiin yms. Sitten siinä pinnalla oli ihan sellanen linnunmuotonen läntti.
Ohjeen mukaan harjoitus tehdään aamiaispöydässä, joten huomisaamuna ehkäpä taas uudelleen. Toisaalta mulla olis ehkä enemmän aikaa jonain muuna ajankohtana kuin aamupalalla. Mutta katsellaan, jos tästä mindfulnesista saisi vaikka jotain apua tunteiden ja ajatusten tarkastelemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti