keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Vesi vanhin voitehista

Siitä on nyt ehkä joku kolme viikkoa, kun aloin kiinnittää huomiota siihen miten paljon päivässä tulee juotua vettä. Sitähän pitäisi juoda useampi litra ja itsellä saattoi hyvinkin mennä päivä ilman yhtäkään lasillista. Elikkäs ei kun siis vaan tietoista veden juomista kehiin!

Alotin tän silleen, että töissä ollessa kahvin jälkeen täytin kuppini vedellä. Ehkä sellanen kolme kuppia päivässä on aika normi nykyään. Ja työpäivinä se onkin ihan helppoa muistaa juoda tarpeeks, mutta viikonloppusin ja lomilla kyllä helposti unohtuu. Toisaalta nyt myös huomaa, että tulee sellainen veden tarve jos ei ole päivässä juonut vielä yhtään lasillista.

Aluksi en huomannut juuri muuta eroa kuin sen, että juoksin koko aika vessassa. Mietin, että ihmiset töissä luulee et olen tyyliin paksuna kun koko aika piti olla siellä wc:n puolella. Haha no joo, ehkä nyt ei sentään. Muttamutta, sellaisen ihan jännänkin jutun huomasin tässä. Miulla siis on ollut sellanen aika ilkeän näköinen kukinto poskessa jo pidemmän aikaa ja ajattelin sen johtuvan pillereistä, joita aloin noin puoli vuotta sitten syödä, niistä kun voi tulla sivuoireena aknea ja muuta yhtä kivaa. Nyt se on kuitenkin hävinnyt ja iho on muuttunut paljon sileämmäksi siltä kohtaa. Enkä mitään muuta ole tehnyt eri tavalla kuin sen, että juon nykyään sitä vettä enemmän. Joten voisiko siis olla mahdollista, että siitä veden juonnista on ollut jotain ihan oikeatakin hyötyä?

Monenlaista faktaahan sitä tästäkin asiasta kuulee, mutta kyllä miusta on ihan hyvä juttu jos vaikka sen litrankin muistaisi päivän aikana vettä nautiskella.

8 kommenttia:

  1. http://www.iltalehti.fi/terveys/2013103117669777_tr.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huu, huisia. Täytyy kyl ehdottomasti jatkaa tällä veden juonti linjalla!

      Poista
  2. Joo kyllä, vesihän puhdistaa elimistöä:) itse oon huomannu, et ku työpäivän aikana tulee juotua vettä, niin jos juo tarpeeksi, niin ei ole niin väsynyt ja tunkkainen olo illalla kun lähtee kotiin. Vähintään litra tulee siis päivässä juotua, mut pitäisi vielä enemmän kyllä juoda. Se tuntu miulla aluks vähä pakkopullaltakin juoda sitä paljon, kun ei oo aiemmin ollu ns tarvetta. Mutta kunha muistais aina vähän hörppiä vaikka tunninki aikana, ei silleen että litra vartissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ihan totta. Ehkä vois itekin pikku hiljaa nostaa sitä määrää vielä litrastakin enemmäksi. Ei uskalla vaan heti alottaa niin isolla määrällä, saa vielä jonku vesimyrkytyksen ku ennen ei ole paljo tosiaan tullu ylimäärästä vettä juotuu :D Ja toikin et on pirteempi olo kun muistais vaan juoda! Niin huippuu tää veden ihmeellinen voima :D

      Poista
  3. et sie vedenmyrkytystä saa, se olis sit monia monia litroja ja lyhyessä ajassa et sen sais. 2-3 litraa on ihan perus suositus ja tosiaan vartissa vaikka 1dl niin ei tarvii huikeita määriä juoda pienessä ajassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, aivan. Kolme litraa kuulostaa kyl ihan älyttömän paljolta, mutta katsellaan mihin tää tästä kehittyy :)

      Poista
  4. mistä tää vedenjuonti idis Lellu? ;)

    VastaaPoista