tiistai 22. marraskuuta 2011

nonalcoholic.

Kyllä taas oli mielenkiintosta kuunnella koulussa kakkosten poikien juttuja siitä, miten viikonloppuna taas vedetään kännit ja sit valmiiks jo mietitään miten kamala olo tulee olemaan sunnuntaina. Mie en vaan älyy, et miks sitten pitää edes juoda jos se kerran on niin kamalaa. Ihan ku se ois jotenki pakollista et jos meet pikkujouluihin tai muihin juhliin niin siun on pakko vetää kännit.Mie en oo jotenki koskaan älynny tuota alkoholin juomisen ja kännien vetämisen hienoutta. Vanhojenjatkot meni ihan kepeesti selvinpäin ja hauskaa oli. Enkä varmasti abiristeilylläkään tule olemaan humalassa. Mie en vaan tarttee alkoholii siihen et voisin pitää hauskaa. En edes usko et mulla ois kovinkaan hauskaa kännissä. Sokerihumala on se kaikista paras ja toimii aina. Vähä vielä yliväsymystä siihen niin eiköhän noita promilleja jo lienekin veressä. Tuntuu vaan niin idiootilta kuunnella kun ihmiset puhuu juomisesta ihan ku jostai itsestäänselvästä asiasta. Onkohan ne koskaan edes tullu ajatelleeks et ei kukaan varsinaisesti niitä pakota juomaan. Voishan ne jättää sen pullon hankkimatta. Mutta ei niillä vaan riitä pokka siihen. Kun muutkin juo, niin ei voi olla juomatta.
Mie oon ehkä siinä mielessä onnekas, et oon löytäny ystävän, joka ajattelee samalla tavalla kun mie. Ja on ehkä jopa vielä vähä jyrkemmin sitä juomista vastaan. On paljon helpompaa pysyy omassa kannassaan, ku joku on samaa mieltä. En mitenkään tuomitse ihmisiä, jotka sitten harrastaa juomista enemmänkin. Sehän on jokaisen oma asia. Mutta en vaan tajuu miks sen pitää olla niin pakollista. Nää kakkosen pojat kun pikkujouluja suunnitteli, niin siellä nostettiin esiin myös sellanen idea, et laitetaan mukaan pääsy ehdoks juominen. Että sinne ei sais edes mennä jos ei aio juoda. No okei, ei ne nyt tätä ehkä tosissaan tarkottanu, mut silti. En vaan ymmärrä.
Eikö ihmiset ymmärrä, et  alkoholi tuhoaa aivosoluja. Ei ehkä kannattas ihan joka viikonloppu juoda niin paljon et filmi katkee. Ei ne alkoholijuomat edes ole niin kovin erikoisen makusia. Limppari ajaa ihan saman asian. Tai alkoholiton siideri. Ja jos minnuu nyt joskus ärsyttää tai surettaa, niin ei, ensimmäinen ajatus ei ole et lähen juomaan pään täyteen. Ensimmäinen ajatus on mussuttaa kokonainen suklaalevy ja senkin jälkeen on kyllä jo ihan tarpeeks paha olo.
Lähinnä oon ylpee siitä, et en oo koskaan ollu humalassa. Jotenkin miusta tuntuu et joskus se vielä kääntyy mulle eduks tai no onhan se sitä jo nyt. Joidenkin mielestä se saattaa tietysti olla enemmänkin häpee, ku ylpeyden aihe. Vaikka aika monihan on sitä mieltä et ei kannattas juoda, mut silti ne tekee niin. Ja taas kerran en ymmärrä, et miks ne sit juo.
Monet kyselee et oonko mie joku absolutisti tai jotain, ku en juo. Mut en mie nyt itteeni sellaseks laskis. Kyllä mie voisin juoda jos haluisin, mut en vaan älyy miks tekisin niin. Alkoholi maistuu pahalle, aivosolut tuhoutuu ja pahimassa tapauksessa seuraava päivä on aika kamala. En tiiä mistä mie oon tälläsen elämänkatsomuksen hankkinu, kun ei meillä nyt kotonakaan kukaan ole absolutisti. Mut miusta tää elämä on vaan aika hauskaa näin, kun ilman viinaakin voi olla hauskaa.

2 kommenttia:

  1. go elina :) ihana lukee näitä siu vuoden 2011 postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa apua, minuu lähinnä hävettää lukee näitä iha ekoja postauksia :D

      Poista