tiistai 19. maaliskuuta 2013

Joskus toivoin, että tarttuisit kii.

Aamuvuorossa on aikaa miettiä. Kaksi ja puoli tuntia hyllyjen välissä seurana vain kirjat. Joinain aamuina se ei tee erityisen hyvää, mutta tänään oivalsin niin monia asioita etten enää edes kykene muistamaan niitä kaikkia.
Unelmia pidetään tärkeänä. Joskus en osannut vastata siihenkään, jos minulta kysyttiin että mistä unelmoin. Tänään tajusin, että onhan minulla unelma! Ainakin tällä hetkellä.
Toiset unelmoivat ulkomaanmatkoista, uusista vaatteista, lottovoitosta, omasta lemmikistä, parisuhteesta. Kuka mistäkin.
Minun unelmani on erilainen.
Unelmoin nimittäin kirjahyllystä. Haluaisin, että joskus tulevaisuudessa minulla olisi oma talo, jota kutsun kodiksi ja siellä olisi kirjahyllyni. Hieno, puinen kirjahyllyni. Ja siellä olisivat rakkaimmat kirjani. Kovakantisia, jos vain mahdollista, ei pokkariversioita.
Kirjahyllystäni löytyisi ainakin Anna Karenina, Humiseva Harju, Ylpeys ja Ennakkoluulo, Tuulen Viemää, Scarlett, Kotiopettajattaren Romaani, Kasvattitytön Tarina, Sovitus.
Listan kirjat varmasti lisääntyvät vuosien varrella, mutta mikä parasta voin jo nyt aloittaa kirjojen keräilyn. Voisin aloittaa Anna Kareninasta, koska se on ehdoton suosikkini tällä hetkellä.
Kun tajusin, että ihan oikeasti unelmoin kirjoista, ajattelin ensin ettei tämä ole mikään oikea unelma. Mutta miten niin ei olisi. Sitä paitsi se kuulostaa ihan minulta.
Se miten päädyin miettimään unelmia, jääköön arvoitukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti